Kaksi rakennussuojelusäätiötä sulautuu toisiinsa

01.09.2016

Porvoon Vanhan Kaupungin säätiö ja Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö Salvus yhdistävät voimansa ja hallintonsa. Kyseessä on kahden samaan asiaan keskittyvän, rakennussuojelua ja rakennusperinnön vaalimista edistävän säätiön sulauttaminen toisiinsa.

 

Säätiöiden tarkoitus sekä toiminta ovat olennaisesti samankaltaisia. Niiden sulautumisella saatetaan toiminnat yhteen ja vältetään päällekkäistä toimintaa. Säätiöiden tarkoituksen toteuttamista parannetaan, kun Porvoon Vanhan Kaupungin säätiö sulautuu Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiöön ja säätiöiden resurssit yhdistetään ja luodaan entistä vahvemmat toimintaedellytykset.

 

Vuonna 1972 perustetun Porvoon Vanhan Kaupungin Säätiön toiminta on liittynyt puhtaasti Vanhaan Porvooseen ja Salvuksen toimialue on ollut koko Itä-Uusimaa sen käynnistymisestä alkaen vuonna 1996.

 

Porvoon Vanhan Kaupungin Säätiö on edistänyt vuosien varrella kaupunginosan kiinteistöjen, talousrakennusten ja muun muassa palosolien kuntoon saattamista. Viimeksi säätiö on laatinut yhteistyössä muiden tahojen kanssa laajan selvitysraportin ja tietokonemallin Porvoon kaupungin käyttöön ja hyödynnettäväksi.

Säätiön hallituksessa on todettu, että Vanhassa Porvoossa on kysyntä ja tarve esimerkiksi neuvontatoiminnalle vähentynyt viime vuosina olennaisesti ja että Porvoon kaupungin viranomaiset hoitavat tätä omilla toimialueillaan.

 

Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö Salvuksen neuvonta-arkkitehdin ilmainen asiantuntijaneuvonta on sulautumisen jälkeen tarvittaessa käytettävissä myös Vanhassa Porvoossa.

 

Kahden rakennussuojelusäätiön sulauttamisella taataan Porvoon Vanhan kaupungin säätiön perustehtävän jatkuminen uusiutuneessa muodossa ja kunnioitetaan sen piirissä työtä tehneitä. Samalla parannetaan Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiön toimintaedellytyksiä.

 

Porvoon Vanhan Kaupungin Säätiön ja Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö Salvuksen hallitusten puheenjohtajat Kaj Rosendahl ja Kimmo Kajaste toteavat, että yksimieliset päätökset on tehty ja että varat ja velat yhdistetään sulautumisen yhteydessä. Samalla Salvuksen hallituksen alaisuuteen perustetaan erityinen Porvoon Vanhan Kaupungin työryhmä.

Lain edellyttämä sulautumissuunnitelma on lähetetty patentti- ja rekisteriviranomaisten käsittelyyn.

 

Lisätietoja antavat:

Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö Salvuksen puheenjohtaja Kimmo Kajaste (050-66744)

Porvoon Vanhan Kaupungin Säätiön puheenjohtaja Kaj Rosendahl (0400-495543)

 

20.09.2017Itä-Uudenmaan rakennussuojelusäätiö Salvus päivittää nettisivujaan.
31.05.2017Salvuksen uusi hallitus aloitti
09.09.2017Kajaste esittää - Kulttuuriympäristöohjelma Porvooseen ja kaikkiin itäuusmaalaisiin kuntiin
01.09.2017Kulttuuriympäristöpäivän tilaisuus Porvoon Museossa Vanhalla Raatihuoneella
30.08.2017Salvus asetti Porvoon Vanhan kaupungin työryhmän
01.09.2016Kaksi rakennussuojelusäätiötä sulautuu toisiinsa
01.09.2016Porvoon keskuskenttä on Euroopan Kulttuuriympäristöpäivän teemapaikka
13.10.2015Porvoon vanha asema myyntiin
08.09.2015Teollisuus- ja tehdasrakennukset Porvoossa ja Itä-Uudellamaalla
26.04.2015Nukketeatterilla ennakkoesitys asemalla

Siirry arkistoon »