Salvus asetti Porvoon Vanhan kaupungin työryhmän

30.08.2017

Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö (Östra Nylands Byggnadsvårdsstiftelse) Salvuksen uusi hallitus on perustanut alaisuuteensa Porvoon Vanhan Kaupungin työryhmän.
Kun Salvus ja Porvoon Vanhan Kaupungin säätiö sulautuivat, hoitaa rakennussuojelua ja rakennusperinnön vaalintaa Itä-Uudellamaalla ja Porvoossa säätiönä tästä eteenpäin vain Salvus.

Sulautumisen tapahtuessa sovittiin, että Salvuksen yhteyteen nimetään erityinen Porvoon Vanhan kaupungin työryhmä, jonka tehtävänä on muun muassa seurata ainutkertaisen kaupunginosan kaupunkikuvallista kehitystä ja tehdä säätiön hallitukselle esityksiä alueen rakennusperinnön ja kulttuurimiljöön säilymiseksi ja kohentamiseksi.

Työryhmän puheenjohtajaksi on nimetty johdonkonsultti Niklas Eklöf ja jäseniksi asianajaja VT Olavi Kailari. Molemmat ovat pitkään työskennelleet lakkautetun Porvoon Vanhan Kaupungin säätiön hallituksessa. Kolmas työryhmän jäsen on arkkitehti Jukka Kullberg, joka on myös Porvoon Vanhan kaupungin asukasyhdistyksen lehden päätoimittaja.

Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö Salvuksen hallituksessa toimivat seuraavat kolme vuotta puheenjohtajana maakuntaneuvos Kimmo Kajaste (varamiehenään AA,VT Olavi Kailari), varapuheenjohtajana viestintäkonsultti Rolf Gabrielsson (arkkitehti Pekka Saatsi), museonjohtaja Marina Catani (rakennustutkija Juha Vuorinen), kiinteistövälittäjä, KTM, LKV Antti Soivio (johdonkonsultti Niklas Eklöf) sekä hallituksen puheenjohtaja Esko Viinikainen (toimittaja Marita Itävuori).
20.09.2017Itä-Uudenmaan rakennussuojelusäätiö Salvus päivittää nettisivujaan.
31.05.2017Salvuksen uusi hallitus aloitti
09.09.2017Kajaste esittää - Kulttuuriympäristöohjelma Porvooseen ja kaikkiin itäuusmaalaisiin kuntiin
01.09.2017Kulttuuriympäristöpäivän tilaisuus Porvoon Museossa Vanhalla Raatihuoneella
30.08.2017Salvus asetti Porvoon Vanhan kaupungin työryhmän
01.09.2016Kaksi rakennussuojelusäätiötä sulautuu toisiinsa
01.09.2016Porvoon keskuskenttä on Euroopan Kulttuuriympäristöpäivän teemapaikka
13.10.2015Porvoon vanha asema myyntiin
08.09.2015Teollisuus- ja tehdasrakennukset Porvoossa ja Itä-Uudellamaalla
26.04.2015Nukketeatterilla ennakkoesitys asemalla

Siirry arkistoon »